l Työergonomia ja yritysliikunta | SUF Lihastasapainokartoitus

Tehokkaalla tavalla järjestetty työergonomia ja sitä tukeva yritysliikunta parantavat tunnetusti sekä tehdyn työn tehokkuutta että työilmapiiriä. Työergonomiaan onkin panostettu viime vuosina entistä enemmän aikaa ja rahaa, koska kyseessä on myös yritysten itsensä kannalta kannattava investointi.

Pelkästään huonosti järjestetty työergonomia ja istuma-asento voivat pilata ennaltaan jo heikon selän lopullisesti tai liian yksipuolinen ja itseään toistava liike varastossa voi aiheuttaa alaselän tai selkärangan vammoja. Lihastasapainon mittaaminen ja kartoittaminen Suomen UrheiluFysion ammattitaitoisen henkilökunnan avustuksella onkin ehdottoman hyvä investointi oman henkilökunnan hyvinvointiin!

Henkilökunnan lihasvoimatasoja ja kehon vasemman ja oiken puolen vaihteluita selvittämällä päästään kartoittamaan lähtötilanne ja suunnittelemaan sekä työergonomisesti että liikunnan avulla sopiva ympäristö sekä toimintamallit henkilökunnan työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Mittausten avulla nähdään esimerkiksi onko jalkojen voimatasoissa oleellisia eroja tai ovatko selkä- ja vatsalihakset sopusoinnussa. Myös nivelkulmien ja lihasrakenteiden ongelmat selviävät lihastasapainokartoituksen avulla. Mittausten jälkeen suunniteltavien toimenpideiden avulla päästään parantamaan henkilökunnan hyvinvointia ja tuloksia voidaan seurata vuosittain.

Henkilökohtainen kannustava palaute sekä ongelmien paikantaminen herättävät useimmat meistä pitämään omasta hyvinvoinnistamme ja kunnostamme huolta!